top of page

FELFEDEZÉSRE VÁRÓ HELYEK SZLAVÓNIÁBAN

Biciklitúra a Kopácsi-rét Natúrparkban. Túra Szlavónia legnagyobb vízeséséhez a Papuk-hegységben. Erődök nyomában a Dráva és a Száva partján: Eszék és Bród vára. Városnézés Vukovárban és Pozsegában.
Átutazóban Horvátország keleti részén, a Dráva és a Száva között: Szlavónia

Szlavónia Horvátország északkeleti részén található, a Dráva és a Száva folyók között. Keleti határát a Duna jelöli ki. A szlavón síkság szinte tengersík vidék, ám nyugati részét két, szigetszerűen kiemelkedő középhegység színesíti: ez a Papuk és a Psunj.

 

Bár földrajzilag Horvátország eme térsége nem része a Balkán-félszigetnek, mégis szeretném bemutatni néhány nevezetességét. A magyar határ közelsége és Szlavónia tájainak változatossága ellenére ez a térség nincs a turizmus középpontjában, érdemes biciklivel, gyalog vagy autóval felfedezni! 

A régió keleti szegletében található városokkal 2019-ben ismerkedtem meg, majd 2023 nyarán, a Duna-menti biciklitúra keretében, a Kopácsi-rét érintésével szeltem át Szlavóniát. Régóta vonzott egy túra valamelyik szlavón szigethegységben is, így szintén 2023-ban, három napot töltöttem a Papuk Geoparkban. 

 

Ebben a menüpontban jelenleg Eszék, Vukovár, Vinkovce, Slavonski Brod (Bród) és Pozsega városa kapott helyet, a természeti látnivalók közül pedig a Kopácsi-rét Natúrpark illetve a Papuk-hegység bemutatására összpontosítok.

 

 

 

bottom of page