top of page

A HONLAPRÓL

 

Kedves Látogató!

 

Jó weboldalra kattintottál, ha déli szomszédunkon keresztül indulsz nyaralni. És még jobb helyen jársz, ha útközben szeretnél is megállni vagy szétnézni.

Honlapomon elsősorban Szerbia és Bosznia-Hercegovina – általam már megismert – látnivalóit szeretném bemutatni azoknak, akik nem csak keresztülrohanni szeretnének az országon.

 

Összegyűjtöttem a Montenegró felé vezető út jelentősebb városait és természeti látnivalóit. Feltöltöttem Közép-Szerbia, általam már bejárt érdekességeit; ám aki a Vajdaság vagy a Duna-mente, kevesek által ismert területeit célozza meg, az is talál tippeket oldalamon. A jövőben bővíteni szeretném a Görögország felé vezető út illetve Délkelet-Szerbia megállásra (esetleg kitérőre) csábító látványosságait. A szerb fővárosról, Belgrádról is olvashatsz érdekességeket - de nem az útikönyvekben megszokott formátumban.

Ha azonban Bosznia-Hercegovinát vagy Bulgáriát is érinted utazásod során, akkor is nézz fel honlapomra, bizonyára találsz érdeklődésednek megfelelő úticélt! 

Bár földrajzilag nem a Balkán-félsziget, de Horvátország ismeretlen szeglete: Szlavónia. Néhány szlavón városba is elkalauzollak honlapomon.

2006 óta rendszeresen barangolok a Balkán-félszigeten, általában nyaranta töltök el a térségben 2-3 hetet. 2019-ben belekezdtem Bulgária felfedezésébe is, így új menüpontot hoztam létre, amelyben az ország néhány érdekességét mutatom be a közeljövőben.

 

A honlapot 2014 szeptemberében kezdtem szerkeszteni; legutóbbi frissítés: 2020. február

 

Sali Zoltán

 

bottom of page