top of page

Zágrábba a Munka ünnepén - 2013. május 1. (szerda)

Bosznia-Hercegovinába vonattal eljutni 2012 decembere óta igen körülményes. Tavaly télelőig közlekedett a Budapest – Pécs – Eszék – Szarajevó járat, ám ez mára a múlté. Aki mégis kitart a vasút mellett; az Zágráb – Banja Luka – Doboj útirányon át juthat el oda, ám ehhez egy éjszakát Zágrábban kell tölteni.


026_Zágráb_2007.04.10.jpg

Mi kitartottunk a vonat mellett, annak ellenére, hogy Szarajevóba csak kisebb kitérővel jutottunk el. A Déli pályaudvarról 11:25-kor induló belföldi gyorsvonattal utaztunk Nagykanizsáig. Így Nagykanizsától vettük csak meg a zágrábi nemzetközi jegyet, ez néhány ezer forintos megtakarítást jelentett a teljes útvonalra szóló nemzetközi jegy árához képest. S bár nem Zágráb felé szándékoztunk hazatérni, mégis menettérti jegyet kértünk a pénztárban, ugyanis ez olcsóbb, mint az egy útra szóló jegy. A retúrjegyekre a magyar és a horvát vasút 60%-os kedvezményt ad!

Dávid a Magyarok Söre mellett tette le voksát, amely címkéjén hatalmas Nagy-Magyarország térkép díszelgett, úgyhogy javasoltam, hogy még a határ előtt fogyassza el. Ez nem okozott gondot, „sokat és szívesen” jelszóval, már Nagykanizsáig elfogyott.

Nagykanizsán az Utasellátó eszpresszóban múlattuk el a várakozás két óráját. Majd 17 óra után néhány perccel beérkezett az Agram, így végre indulhattunk át Horvátországba – a napi egy nemzetközi vonattal. Ülőhely persze nem volt, így a kerékpártároló részben folytatódott az utazás.


029_Zágráb_2007.04.10.jpg
036_Zágráb_2007.04.10.jpg

Zágrábban – a már szokásosnak tekinthető – pizzák megvásárlása után villamosra pattantunk. A 6-os tuja átvitt a Száván túlra, Novi Zagreb városrészbe, ahol elkezdtük megkeresni a Hotel Zagreb nevű olcsó szállodát. Igazi szocialista motelt sikerült megint kiszemelnem; a berendezés, az alumínium ablak- és ajtókeretek hatalmas üvegtáblákkal a hetvenes évek energia- és anyagpocsékolós időszakát idézték. Ki is volt függesztve a recepció mellett: a szálloda a legenergiapocsékolóbb kategóriába tartozik. Mivel későre járt és a belvárostól messze voltunk, már a szálláshelyen maradtunk és a következő napok programjait tervezgettük. Indul a kaland!

Ajánlott bejegyzés
Legutóbbi bejegyzések
Címkék
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page